Receptek Levesek Fokhagyma krémleves

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
2 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
5 dkg trappista sajt
1 kanál étolaj
1 szelet kenyér (vagy cipó)
1 fej vöröshagyma
½ l húsleves alaplé (alaplé)

Leírás

A kenyeret felkockázzuk és 10 perc alatt, sütőben megszárítjuk. Ha van cipónk, akkor a tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük és így tesszük be a sütőbe - akkor viszont ebben is tálaljuk. A cipóbéllel a levest sűrítjük. Előkészítjük az alaplevet és felforraljuk. Egy másik edényben, olajon, kicsit megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük az alaplével és felforraljuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a leveshez. Ha van cipónk, akkor liszt helyett, annak belét tesszük a levesbe. Ha kell, ízesítjük még sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Az egészet turmixoljuk. Mély tányérban tálaljuk, a levesre szórjuk a sajtot. A kenyérkockát és a citromlevet külön tányéron tesszük az asztalra. Ha cipóban tálaljuk, akkor már nem kell hozzá kenyérkocka, az egész tányérostól fogyasztható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4