Receptek Előételek Hideg előételek Sós-mandulás kenyér

Hozzávalók

2 kanál tengeri só (+1 csipet)
¾ kg finomliszt
¼ l víz
1 dl tejföl
100 g vaj
1 csipet őrölt fekete bors
5 dkg parmezán
3 darab tojás (+1 db a kenéshez)
1 darab élesztő
10 dkg mandula

Leírás

A lisztet egy munkalapra helyezzük. A közepét kinyomjuk és ebbe tesszük a sót, tojássárgáját, élesztőt, tejfölt, sajtot és a vizet. A vajat vékony szeletekre vágjuk, majd a tésztába gyúrjuk, addig amíg sima tésztát nem kapunk. Beleszórjuk a szeletelt mandulát és lazára dolgozzuk. Vajazott, lisztezett formába rakjuk és 50 percig kelesztjük, majd lekenjük a tojással és megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben, 160 fokon megsütjük, 40 perc alatt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4