Receptek Főételek Húsos ételek Teljes kiőrlésű kenyér

Hozzávalók

1 tk tengeri só
1 csésze víz (langyos)
2 csésze finomliszt (teljes kiőrlésű)
1 tk kristálycukor
1 csésze vaj (folyékony)
1 kanál sikér
2 csésze rozsliszt (teljes kiőrlésű)
1 kanál lenmag

Leírás

A hozzávalókból a szokásosnál kicsit ragacsosabb tésztát dagasztunk, hagyjuk legalább kétszeresére kelni (lassan megy, hidegben akár fél nap is lehet). Átgyúrjuk, formába tesszük, ismét megkelesztjük. A formában, a szokásos módon sütjük. Tanácsok: Bármilyen más, teljes kiőrlésű lisztből készülhet, a fenti arányok szerint (pl. lehet csak búza, vagy csak rozs, hajdina, zabliszt, árpaliszt, stb.).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4