Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Fahéjas palacsintatekercs... igen, jól olvastad! A fahéjas tekercset palacsintával kevertük egy tökéletes őszi reggelihez. Öntsünk a tetejére egy adag krémsajtos mázat, és már ehetjük is.
Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük ezt össze, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe. Üssük bele a tojásokat, és adjuk hozzá a tejet. Verjük simára. Keverjük hozzá az olvasztott vajat, és tegyük félre a tésztát.
A fahéjas tekercs elkészítéséhez keverjük a barna cukrot 3 evőkanál palacsintakeverékbe a fahéjjal együtt, majd kanalazzuk egy habzsákba.
Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, és adjunk hozzá 2 púpozott evőkanál tésztát. Vágjuk le a habzsák sarkát, és rajzoljunk egy spirált a tészta tetejére. Süssük 2 percig, vagy amíg buborékok nem kezdenek képződni, majd fordítsuk meg, és süssük további 1-2 percig, amíg világos aranybarna nem lesz. Ismételjük addig, amíg 12 palacsintánk nem lesz.
A máz elkészítéséhez óvatosan keverjük össze a tejet és a krémsajtot, majd mikrózzuk 10-20 másodpercig, amíg óvatosan felmelegszik és megolvad. Keverjük simára, majd keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a porcukrot, és verjük simára. Lehet, hogy újra fel kell majd melegíteni, hogy önthető és sima legyen. Tálalás előtt csorgassuk a palacsintára.
Nem találunk önkelesztő lisztet? Adjunk 150 g finomliszthez 2 teáskanál sütőport.