Hozzávalók

4 darab tojás
30 dkg finomliszt
4 dl tej
1 dl étolaj
1 kanál porcukor (ízlés szerint)

Leírás

A tojásokat elkeverjük a porcukorral, egy kevés sóval, a liszttel és a tejjel. Ha szükséges, annyi szódavizet adunk hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A palacsinta tésztát legalább fél órát pihentetjük, majd lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben, pirosra sütjük, a palacsinta mindkét oldalát. Ez a mennyiség kb. 20-25 palacsintához elegendő, attól függően, ki milyen vastagon szereti a palacsintát. Lekvárral, kakaóporral tálaljuk. Barackkal töltve és vanília mártással tálalva első osztályú, ezt brandenburgi palacsintának hívják.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4