Receptek Desszertek Sütést igénylő Fahéjas palacsintatekercs

Hozzávalók

200 g önkelesztő liszt
teáskanál sütőpor
teáskanál fahéj
teáskanál porcukor
200 ml tej
3 db nagy tojás
20 g olvasztott vaj
1 evőkanál növényi olaj
A fahéjas tekercshez
3 evőkanál barna cukor
1 teáskanál fahéj
3 evőkanál palacsintakeverék
4 evőkanál krémsajt
½ teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál porcukor

Leírás

Fahéjas palacsintatekercs... igen, jól olvastad! A fahéjas tekercset palacsintával kevertük egy tökéletes őszi reggelihez. Öntsünk a tetejére egy adag krémsajtos mázat, és már ehetjük is.

Elkészítés

1

Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük ezt össze, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe. Üssük bele a tojásokat, és adjuk hozzá a tejet. Verjük simára. Keverjük hozzá az olvasztott vajat, és tegyük félre a tésztát.

2

A fahéjas tekercs elkészítéséhez keverjük a barna cukrot 3 evőkanál palacsintakeverékbe a fahéjjal együtt, majd kanalazzuk egy habzsákba.

3

Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, és adjunk hozzá 2 púpozott evőkanál tésztát. Vágjuk le a habzsák sarkát, és rajzoljunk egy spirált a tészta tetejére. Süssük 2 percig, vagy amíg buborékok nem kezdenek képződni, majd fordítsuk meg, és süssük további 1-2 percig, amíg világos aranybarna nem lesz. Ismételjük addig, amíg 12 palacsintánk nem lesz.

4

A máz elkészítéséhez óvatosan keverjük össze a tejet és a krémsajtot, majd mikrózzuk 10-20 másodpercig, amíg óvatosan felmelegszik és megolvad. Keverjük simára, majd keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a porcukrot, és verjük simára. Lehet, hogy újra fel kell majd melegíteni, hogy önthető és sima legyen. Tálalás előtt csorgassuk a palacsintára.

Nem találunk önkelesztő lisztet? Adjunk 150 g finomliszthez 2 teáskanál sütőport.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4