Receptek Levesek Fahéjas burgonyaleves kenyérkockákkal
Hozzávalók
4 kanál olívaolaj
1 fej hagyma
1 kanál őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
1 kanál Zöldséges húslevesalap
2 szelet kenyér
4 szál répa
Leírás

Érzi már a karácsony illatát? Biztosíthatjuk, hogy ez az ízletes leves különleges fahéjillattal árasztja el a konyhát.

Elkészítés
1
Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olivaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a répát, hagymát, fokhagymát és időnként kavargassuk meg amíg megbarnulnak a zöldségek (kb. 8-10 perc). Adjuk hozzá a fűszereket és süssük további 1 percig.
2
Adjuk hozzá az édesburgonyát, levesalapot, babérlevelet és 6 csésze vizet, majd forraljuk fel. Hevítsük, míg a zöldségek megpuhulnak (kb. 10-12 perc).
3
Egy másik serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat közepes hőmérsékleten. Tegyük bele a kenyeret és időnként keverjük meg, míg aranybarnára sül. Vegyük le a tűzről, öntsünk rá juharszirupot.
4
Hintsük meg babérlevéllel. Egy merülő keverővel pürésítsük a levest, míg egyenletessé válik. Tálaljuk a juharszirupos kenyérkockákkal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4