Receptek Desszertek Sütés nélküli Fahéjas és vaníliás cseresznyebefőtt

Hozzávalók

175 g kristálycukor
100 ml Armagnac vagy más brandy
1 db narancs reszelt héja és kifacsart leve
1 db fahéj
1 db vaníliarúd
450 g magozott cseresznye (vagy fagyasztott, magozott cseresznye)

Elkészítés

1

Tegyük a cukrot egy lábasba a brandyvel, a narancslével, a fahéjjal, a vaníliával és 75 ml vízzel. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve melegítsük, amíg a cukor fel nem oldódik. Forraljuk fel, majd főzzük 8 percig, vagy amíg besűrűsödik és szirupos állagú lesz. Csökkentsük a hőt, és adjuk hozzá a narancshéjat, valamint a cseresznyét. Főzzük további 5 percig, vagy amíg a cseresznye kissé megpuhul.

2

Öntsük az egészet egy 1 literes, sterilizált, csatos befőttesüvegbe, vagy több kisebb, sterilizált befőttesüvegbe. Zárjuk le, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni és legalább 3 napig állni. Száraz, hűvös helyen akár 2 hónapig is eltartható. Felbontás után hűtve tároljuk, és 2 héten belül fogyasszuk el. Tálaljuk fagylalthoz, vagy kanalazzuk sütemények és pudingok tetejére.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
180 perc
Desszertek
2 3 4