Receptek Főételek Hal Túró fagylalt

Hozzávalók

7 dl tej (zsíros, langyosítva)

4 darab tojás sárgája

3 dl habtejszín

1,5 csésze gyümölcscukor

20 dkg áttört túró

Leírás

A tojások sárgáját kikeverem a vaníliával és a cukorral, majd lassan felöntöm a langyos tejjel. Erős tűzön, folytonosan kevergetve, addig főzöm, amíg nem sűrűsödik be. Nem kell felforralni. A tűzről lehúzva, hozzáöntöm a tejszínt. Megvárom, hogy kihűljön és csak akkor teszem bele a túrót. Semmiképpen sem előbb. Fagyigépbe teszem, majd zsupsz a hűtőbe. Eleinte az összes túró lesüllyed az aljára, de a sok kavargatás alatt, szépen, egyenletesen eloszlik és a hűtés miatt, úgyis marad.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4