Receptek Desszertek Sütést igénylő Fahéjas almás sütemény

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 darab tojás
bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
1 bögre étolaj
6 darab alma
1 kanál őrölt fahéj
10 dkg mazsola
1 tk szódabikarbóna
15 dkg dió

Leírás

Ha nagy tepsiben sütünk, akkor fél literes bögrével mérjünk. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük az olajat. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a csipet sót, a fahéjat és a mazsolát. Beletesszük a kikevert tojásos olajba és hozzáadjuk a kockára vágott almát. A tepsit kivajazzuk, lisztezzük, a tésztát elsimítjuk benne és a diót rászórjuk. 45 percig, 180 fokon sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4