Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A megmosott csontot leforrázzuk, és hideg vízben, sóval feltesszük főni. 40-50 perces lassú forralás után, beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellergumót, a karalábét, a kelkáposztát, a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a gyömbért, a szerecsendiót és a szemes borsot. További egy órás, lassú főzés után, egészben hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd tovább forraljuk, még 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről, és pihentetjük, majd szitán átszűrjük. Tetejéről a zsírt eltávolítjuk. Vágott petrezselyemzöldjével megszórva, jó melegen tálaljuk. Betétként, a benne főtt zöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé, kelkáposzta) adhatjuk. A palacsintákat csíkokra vágjuk, és a levesbe rakjuk tálaláskor.