Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A hibátlan, nem túl érett, közepes méretű földiepret óvatosan, váltott vízben megmossuk. Szitán lecsurgatjuk, lecsumázzuk és üvegekbe rakjuk. A vizet a cukorral és a vaníliával sziruppá főzzük, majd belekeverjük a tartósítót is. A forró sziruppal felöntjük az üvegeket, lefedjük és egy napig állni hagyjuk. Másnap lezárjuk az üvegeket és vízfürdőben kidunsztoljuk. Készíthetjük úgy is, mint a cseresznyebefőttet, de akkor nagyon óvatosan kell bánni vele és gyorsan kell dolgozni, mert az eper hamar szétfő, vagy összetörik.