Receptek Receptek Éjszakai zabos zsemlék

Hozzávalók

150 g natúr joghurt
7 g instant élesztő
2 db sárgarépa (meghámozva és durvára reszelve (kb. 240 g)
1 db alma (durvára reszelve)
130 g zabpehely
500 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk
15 g chia mag
40 g pirított magkeverék

Elkészítés

1

Tedd az összes hozzávalót (a magok kivételével) egy nagy keverőtálba 450 ml hideg vízzel, és fakanállal keverd jól össze. Szórd a magok nagy részét a tetejére, fedd le a tálat, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.

2

Másnap reggel melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréses 200 °C). Bélelj ki két nagy tepsit sütőpapírral. Dolgozd a magokat a tésztába, majd kanállal adagolj 12 halmot a tésztából a tepsikre, mindig 6-6 darabot, és hagyj közöttük minél több helyet.

3

Süsd 25–30 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, és az alja kongó hangot ad, ha megkopogtatod. Hagyd kihűlni, mielőtt fogyasztod.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4