Receptek Levesek Édesburgonya-krémleves hagymával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tej
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
1 mk vöröshagyma
3 dkg vaj
2 darab édesburgonya

Leírás

Lábosban vajat olvasztunk. Ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg! Üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk az édesburgonyát és az alaplét. Első buggyanás után, közepes lángon, kb. fél óráig főzzük. Ha megpuhult az édesburgonya, tűzről lehúzzuk, botmixerrel pürésítjük. Mehet bele a hideg tej és a tejszín. H a nem lett volna elég sós az alaplé, akkor most finoman sózzuk is. Borsot is őrlünk rá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4