Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
40 dkg finomliszt
1 dl tej
25 dkg kristálycukor (+ 1 ek.)
25 dkg margarin
dkg élesztő
15 dkg dió
10 dkg tehéntúró

Leírás

Az élesztőt, az 1 ek. cukorral, a langyos tejben felfuttatjuk. Ha kész, az átszitált liszthez adjuk és a tojások sárgájával, a margarinnal és a sóval összeállítjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: A tojásfehérjét a cukorral, gőz fölött, kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diót és a túrót. A megkelt tésztát, három cipóba osztjuk és vékonyra nyújtjuk. Elosztjuk rajtuk a tölteléket, feltekerjük, kb. 2 cm széles darabokra vágjuk és előmelegített sütőben sütjük ki.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4