Receptek Főételek Húsos ételek Csirkemell cornflakes bundában

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
2 kanál finomliszt
5 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
0.6 kg csirkemell (filé)
10 dkg corn flakes (natúr)

Leírás

A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk csíkokra (mindegyik fél-mellből 3-4 csíkot készítsünk). A corn flakest öntsük egy műanyag tálba. Egy kisebb üveg (ketchupos, mártásos, fűszeres) aljával törjük össze a pelyheket, de még maradjon szemcsés. A csirkemell csíkokat sózzuk és borsozzuk. A lisztet egy lapos tányérba öntjük, a tojást leveses (mély) tányérban felverjük. Ezután beleforgatjuk a csíkokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a corn flakesbe. A corn flakesbe nyomjuk is kézzel bele a húst, hogy minél több ragadjon rá. Serpenyőben 5 evőkanál olajat forrósítunk. A corn flakes bundás csirkemell csíkokat az olajban mindkét oldalról – közepes tűzön – átsütjük. Konyhai papír kéztörlőre kivesszük és még melegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4