Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tészta hozzávalóit, a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Dagasztjuk, majd 3/4 órát, meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük és éles késsel, 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk és a csigákat, egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt, bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk, 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül, 10 percig, takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.