Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy tál forró levest egy hideg napon tényleg nem lehet felülmúlni. Ez a melegítő brokkolileves recept tele van friss zöld zöldségekkel, köztük bébispenóttal és újhagymával, valamint olvasztott sajttal a krémes végeredményért. Tálaljuk bőségesen megszórva extra Cheddarral és felmelegített zsemlével a mártogatáshoz.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk a fokhagymát és az újhagyma nagy részét - a zöldből egy keveset megtartva - 2-3 percig, amíg megpuhul és illatos lesz.
Adjuk hozzá a burgonyát és a brokkoli szárát a serpenyőbe, és öntsük fel az alaplével. Fedjük le, és főzzük 10-12 percig, amíg a burgonya elkezd megpuhulni.
Adjuk hozzá a maradék brokkolit, és főzzük további 5 percig, amíg megpuhul. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a spenótot, amíg megfonnyad.
Botmixerrel pépesítsük a levest sima állagúra; nagyon sűrű lesz. Tegye vissza a serpenyőt alacsony hőfokra, és keverjünk bele 50 ml tejet és a sajt felét. Melegítsük 1-2 percig, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, adjunk hozzá még tejet, hogy a leves kevésbé álljon össze.
Osszuk szét a tálak között, és díszítsük a tetejét a félretett újhagymával és sajttal. Tálaljuk teljes kiőrlésű zsemlével, ha szeretjük.