Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
4 darab Tesco Finest friss tojás
10 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
1 darab lime (reszelt héja)
1 darab citrom héja
1 rúd vanília (kikapart magja)
10 dkg zsemlemorzsa
50 dkg tehéntúró
25 dkg málna (fagyasztott is lehet)
Leírás
A túrót alaposan összedolgozzuk a cukorral, a reszelt lime- és citromhéjjal, a tojások sárgájával, valamint a liszttel. Legvégül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját és annyi morzsát, hogy a massza galuskasűrűségű legyen. Tíz percet pihentetjük a tésztát, majd nem túl forró olajban kisütjük. Kanál segítségével nagyobb galuska-, vagy pogácsaformákat nyesünk le a tésztából és az olajba tesszük. Ha már barnul, megfordítjuk és a másik oldalát is barnára sütjük. A málnát a cukorral felfőzzük és sűrű lyukú szitán átpasszírozzuk, a fánk mellé kínáljuk. A cukorral meghintett túrófánkot és a mártást is melegen, vagy langyosan kínáljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4