Receptek Gyerekmenü Főételek Burgonyás pogácsa másképpen

Hozzávalók

1 tk tengeri só
3 dl tej
65 dkg finomliszt
1 tk kristálycukor
50 dkg burgonya (főtt)
5 dkg élesztő
25 dkg margarin
10 dkg graham liszt

Leírás

Az élesztőt a tejben, a cukorral felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, és elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a sót, majd ezt jól összedolgozzuk. Letakarva, langyos helyen, 1 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán, 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét kockásra bevagdaljuk, és közepes méretű fánkszaggatóval kiszúrjuk. Kikent tepsibe rakjuk, nem túl közel egymáshoz. Egy felvert tojással megkenjük, és 220 fokon, szép pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4