Receptek Gyerekmenü Főételek Burgonyás pogácsa másképpen

Hozzávalók

1 tk tengeri só
3 dl tej
65 dkg finomliszt
1 tk kristálycukor
50 dkg burgonya (főtt)
5 dkg élesztő
25 dkg margarin
10 dkg graham liszt

Leírás

Az élesztőt a tejben, a cukorral felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, és elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a sót, majd ezt jól összedolgozzuk. Letakarva, langyos helyen, 1 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán, 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét kockásra bevagdaljuk, és közepes méretű fánkszaggatóval kiszúrjuk. Kikent tepsibe rakjuk, nem túl közel egymáshoz. Egy felvert tojással megkenjük, és 220 fokon, szép pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása