Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A brokkoli a főszereplője ennek a pestós tésztának, amely ropogós morzsás tetejével a sült tésztára emlékeztet, de sütés nélkül. Vegán, egészséges, tejmentes és fagyasztható, így sokoldalú és élénk hétköznapi étkezéssé válhat.
Főzzük a brokkoli szárát és a borsót egy nagy lábosban forró vízben 3-4 percig, amíg a brokkoli megpuhul. Merőkanállal szűrőkanál segítségével szedjük át egy szűrőbe, engedjük hideg vizet alá, és csepegtessük le. A főzővizet tegyük félre.
A tökmagot száraz serpenyőben 3-4 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Tegyük egy konyhai robotgépbe a szétnyomott fokhagymával, a bazsalikommal, a citromhéjjal és levével együtt, majd turmixoljuk össze.
A spagettit főzzük meg a félretett főzővízben, a főzés utolsó 4 percében adjuk hozzá a brokkolit és a zöldbabot. Csöpögtessük le, a főzővízből egy bögrényit tegyünk félre.
Közben tegyük a brokkoli szárát és a borsót a konyhai robotgépbe, és pépesítsük újra, miközben lassan hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat és 100-120 ml vizet, hogy sűrű, kissé darabos pestót kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük.
A maradék 1 evőkanál olajat a serpenyőben alacsony-közepes lángon hevítsük fel. Pirítsuk a felszeletelt fokhagymát és a chilit 1-2 percig, amíg a fokhagyma épp csak halvány aranybarnára nem sül, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Süssük további 1-2 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz; borítsuk egy tálba.
Keverjük össze a pestót a tésztával és a zöldségekkel, ha szükséges, öntsük fel egy kis főzővízzel. Kanalazzuk tálkákba, és tálaláskor szórjuk meg a fűszeres zsemlemorzsával.