Receptek Főételek Húsos ételek Brassói aprópecsenye borral

Hozzávalók

4 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
dl száraz fehérbor
1 csokor friss petrezselyem
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
150 g császárszalonna
800 g pulykamell

Leírás

A húst megmosom, letörlöm és csíkokra vágom. A hagymát és a szalonnát felkockázom. Kevés olajon, megpirítom a szalonnát, kiveszem a pörcöket és a visszamaradt zsiradékban, nagy lángon, megpirítom a húscsíkokat. A húst is kiveszem a serpenyőből és ha kell, pótolok egy kis olajat a következő lépéshez, a hagyma üvegesre pirításához. Ahogy a hagyma kész, visszarakom a húscsíkokat és a szalonnakockákat a serpenyőbe, rányomom a fokhagymagerezdeket, összeforgatom az egészet, majd fehérborral és paradicsompürével leöntöm és hagyom elfőni az alkoholt. A pulykahúsnak elegendő ennyi idő a puhára párolódáshoz, a disznóhúst még egy kevés ideig, hagyni kell. Fűszerezem majoránnával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és éppen csak összeforralom az egészet. Tálaláskor, sült kockaburgonyával összeforgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4