Receptek Főételek Húsos ételek Brassói aprópecsenye borral

Hozzávalók

4 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
dl száraz fehérbor
1 csokor friss petrezselyem
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
150 g császárszalonna
800 g pulykamell

Leírás

A húst megmosom, letörlöm és csíkokra vágom. A hagymát és a szalonnát felkockázom. Kevés olajon, megpirítom a szalonnát, kiveszem a pörcöket és a visszamaradt zsiradékban, nagy lángon, megpirítom a húscsíkokat. A húst is kiveszem a serpenyőből és ha kell, pótolok egy kis olajat a következő lépéshez, a hagyma üvegesre pirításához. Ahogy a hagyma kész, visszarakom a húscsíkokat és a szalonnakockákat a serpenyőbe, rányomom a fokhagymagerezdeket, összeforgatom az egészet, majd fehérborral és paradicsompürével leöntöm és hagyom elfőni az alkoholt. A pulykahúsnak elegendő ennyi idő a puhára párolódáshoz, a disznóhúst még egy kevés ideig, hagyni kell. Fűszerezem majoránnával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és éppen csak összeforralom az egészet. Tálaláskor, sült kockaburgonyával összeforgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása