Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tejet kis edényben felforraljuk, s tűzről levéve beletördeljük a csokoládét, s lehűlésig keverjük (vigyázz, besűrűsödik). A tésztához a margarint keverőgéppel simára keverünk, s a cukrot hozzáadva krémessé dolgozzuk. Egyenként beletesszük a tojásokat és az 1 tojássárgáját. A sütőporral elkevert lisztet és a csokis tejet váltakozva adjuk a tésztához, s folyamatosan kevergetve összedolgozzuk és végül beleöntjük a kakaót.. A masszát kikent, kilisztezett - vagy sütőpapírral kibélelt - tortaformába öntjük. Sütőben 180 fokon (előmelegítve), légkeverős sütőben 160 fokon (előmelegítés nélkül), gázsütőben 2-3 fokozaton (előmelegítés nélkül) kb. 60 percig sütjük. Miután a kész torta kihűlt, kettészeljük, s megkenjük baracklekvárral (legjobb a nagyon híg).Miután teljesen kihűlt, s a bevonó is megkeményedett, némi lelkiismeret furdalással felvághatjuk, s tejszínhabbal tálalhatjuk.