Receptek Főételek Húsos ételek Bögrés csokitorta

Hozzávalók

3 darab tojás
bögre finomliszt
½ bögre tej
3 tk sütőpor
1 bögre kristálycukor
1 darab tojás
5 dkg kakaópor
25 dkg margarin
2 tábla étcsokoládé (85%-os)

Leírás

A tejet kis edényben felforraljuk, s tűzről levéve beletördeljük a csokoládét, s lehűlésig keverjük (vigyázz, besűrűsödik). A tésztához a margarint keverőgéppel simára keverünk, s a cukrot hozzáadva krémessé dolgozzuk. Egyenként beletesszük a tojásokat és az 1 tojássárgáját. A sütőporral elkevert lisztet és a csokis tejet váltakozva adjuk a tésztához, s folyamatosan kevergetve összedolgozzuk és végül beleöntjük a kakaót.. A masszát kikent, kilisztezett - vagy sütőpapírral kibélelt - tortaformába öntjük. Sütőben 180 fokon (előmelegítve), légkeverős sütőben 160 fokon (előmelegítés nélkül), gázsütőben 2-3 fokozaton (előmelegítés nélkül) kb. 60 percig sütjük. Miután a kész torta kihűlt, kettészeljük, s megkenjük baracklekvárral (legjobb a nagyon híg).Miután teljesen kihűlt, s a bevonó is megkeményedett, némi lelkiismeret furdalással felvághatjuk, s tejszínhabbal tálalhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3