Receptek Főételek Húsos ételek Barnasörrel párolt korianderes csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
5 kanál extra szűz olívaolaj
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma (lereszelve)
3 kanál baracklekvár (sárgabarack)
1 csokor friss koriander (vagy szárított)
60 dkg csirkemell (filé)
dl barna sör

Leírás

A csíkokra vágott csirkemelleket a vaj és az olívaolaj keverékén megfuttatjuk, hogy a hús kifehéredjen. A baracklekvárt, a barna sört, a hagymát és a fokhagymát összekeverjük, és a közben enyhén megsózott csirkemellhez adjuk. Megvárjuk, míg elkezd forrni, majd közepes lángon kb. 5-6 percig főzzük. Néha nem árt megkavargatni. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, belerakjuk a koriandert. Ezután egyet forralunk rajta, és máris tálalhatjuk. Krumplipüré vagy krokett illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4