Hozzávalók

2 darab banán
2 darab tojás
30 dkg finomliszt
2 dl tej
2 dl szódavíz
1 kanál vaj
2 kanál tejföl
1 kevés kristálycukor
1 kanál meggybefőtt
1 csipet

Elkészítés

1

A lisztet, a tojást, a tejet, a vizet, a vajat és a sót tejföl sűrűségű, sima tésztává turmixoljuk, és 10 percig állni hagyjuk.

2

Egy palacsintasütőt felhevítünk, belekanalazunk egy adag tésztát. A benne lévő vajtól nem fog ragadni!

3

Amikor a palacsinta széle elválik a serpenyőtől, megfordítjuk és még fél percig sütjük. Ugyanígy kisütjük a többi palacsintát is.

4

A banánt meghámozzuk, tálkába tesszük és villával összetörjük.

5

A palacsintákat még melegen megkenjük a banánpürével, és összehajtjuk vagy felcsavarjuk.

6

A palacsintákat cukorral összekevert tejföllel díszítjük. A kedvenc gyümölcseinkkel, például meggybefőttel is díszíthetjük a tetejét!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4