Hozzávalók
2 darab Tesco Finest friss tojás
1 kk sütőpor
1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
3 kanál 20%-os tejföl
10 dkg rétesliszt (natúr)
1 kk szódabikarbóna
1 darab póréhagyma
12 dkg bacon
10 dkg átszitált liszt
Leírás
Elkészítés: A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és kihűtjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük és szintén kihűtjük. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós). Egy másik tálban, jól kikeverjük a tejfölt, a tojást és az olajat. Ezután, a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát. A muffin formába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk és beleteszünk 1 teáskanál krémsajtot. Ezután, a tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk reszelt, füstölt sajttal és baconnel. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25-30 perc alatt, szép pirosra sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4