Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tarját annyi vízben, amennyi jól ellepi a babbal, a karikákra vágott répával, az egészben hagyott, de megpucolt vöröshagymával, a megtisztított fokhagymagerezdekkel, a kicsumázott, de egészben hagyott paprikával, néhány babérlevéllel és a pirospaprikával lassú tűzön főzni kezdjük. Az esetlegesen keletkező habját szűrővel folyamatosan leszedjük. Amikor a bab már majdnem puhára főtt, kivesszük a hagymát, a zöldpaprikát és a babérlevelet, és belerakjuk a levesbe a meghámozott, kockákra vágott krumplit. Az ételt megkóstoljuk, és ha szükséges, utánasózzuk. Amikor a krumpli is megfőtt, a húst kivesszük és egy tálon félretesszük. Beleszaggatjuk a levesbe az 1 db tojásból készített csipetkét vagy galuskát, és az ételt még egyszer felforralva készre főzzük. Tálaláskor a füstölt húsból kockákat vágunk. Minden tányérba rakunk 3-4 evőkanálnyi húskockát. Erre merjük a forró levest.