Receptek Főételek Húsos ételek Babgulyás zöldségesen

Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
2 darab burgonya
4 darab sárgarépa
1 darab zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
1 dl száraz vörösbor
1 kanál ketchup
3 darab fehérrépa
50 dkg marhalábszár
50 dkg fehérbab konzerv

Leírás

A hagymát kockákra vágom és zsíron dinsztelem. Mikor üveges, lehúzom a tűzről és szórok rá pirospaprikát. Visszateszem a tűzre és beleteszem a húst. Addig pirítom, míg a hús külső része kicsit megsül, majd hozzáteszem a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Kicsit várok, míg összeérnek, majd beleteszem a fűszereket és felöntöm vízzel. (Én annyi vizet öntök hozzá, amennyi gulyást szeretnék, tekintetbe veszem, hogy még a zöldségek is belekerülnek.) Öntök hozzá kevés vörösbort. Addig főzöm a húst, míg kicsit megpuhul és beleteszem a babot. Mikor a bab már félig megfőtt, hozzáadom a karikára vágott zöldségeket (a krumplit nem). A krumplit akkor adom hozzá, mikor a zöldségek már kicsit puhultak, majd készre főzöm. Lehet még tovább gazdagítani nokedlivel, vagy csipetkével.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4