Receptek Főételek Húsos ételek Babgulyás zöldségesen

Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
2 darab burgonya
4 darab sárgarépa
1 darab zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
1 dl száraz vörösbor
1 kanál ketchup
3 darab fehérrépa
50 dkg marhalábszár
50 dkg fehérbab konzerv

Leírás

A hagymát kockákra vágom és zsíron dinsztelem. Mikor üveges, lehúzom a tűzről és szórok rá pirospaprikát. Visszateszem a tűzre és beleteszem a húst. Addig pirítom, míg a hús külső része kicsit megsül, majd hozzáteszem a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Kicsit várok, míg összeérnek, majd beleteszem a fűszereket és felöntöm vízzel. (Én annyi vizet öntök hozzá, amennyi gulyást szeretnék, tekintetbe veszem, hogy még a zöldségek is belekerülnek.) Öntök hozzá kevés vörösbort. Addig főzöm a húst, míg kicsit megpuhul és beleteszem a babot. Mikor a bab már félig megfőtt, hozzáadom a karikára vágott zöldségeket (a krumplit nem). A krumplit akkor adom hozzá, mikor a zöldségek már kicsit puhultak, majd készre főzöm. Lehet még tovább gazdagítani nokedlivel, vagy csipetkével.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása