Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az avokádós szendvicskrém receptet Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértőnk is dicséri:„A bab, a paradicsom és az avokádó a vastagbélrák kialakulásának kockázatát csökkentő rostforrások. A babot a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, jód-, vas-, folsav-, niacin- és A-provitamin-tartalmának köszönhetően is a legegészségesebb élelmiszerek közé sorolják. Energiával tölt fel, mivel nem tartalmaz komplex szénhidrátokat. A fehérjék hozzájárulnak a sejtek, elsősorban az izmok regenerálódásához és növekedéséhez. A fogyasztása ezért legalább hetente kétszer javasolt. Az avokádó a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszó növényi zsírok, C-vitamin, B-vitaminok, K- és E-vitamin, magnézium és mangán jelentős forrásának számít.A citrom a legfontosabb antioxidáns – a C-vitamin jelentős forrása. Az ásványi anyagok és a vitaminok erősítik az immunrendszerünket, ezáltal segítenek megelőzni a civilizációs betegségek kialakulását.”
Szűrjük le a fehérbabot, tegyük egy tálba és krumplinyomóval törjük össze.
Vágjuk kockákra a szárított paradicsomot.
Vágjuk apróra a bazsalikomot.
Hámozzuk meg az avokádót, majd zúzzuk össze.
Adjuk az avokádót, a mustárt, sót és borsot a babhoz, végül botmixerrel keverjük össze.
Kenjük kenyérszeletekre és díszítsük koktélparadicsommal, bébispenóttal.