Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tördeljük bele az élesztőt a langyos tejbe, szórjunk bele egy csipetnyi cukrot és futtassuk fel. A felhabzott, élesztős tejet, keverjük az átszitált lisztbe, dolgozzunk bele a tojás sárgáját, a cukrot, a citromhéjat és a sót. Gyúrjunk össze a tésztát. (Ha nem elég puha, öntsünk még bele apránként langyos tejet.) Dagasszuk simára és kelesszük duplájára. A megkelt tésztát, borítsuk egy lisztes gyúródeszkára és szaggassuk ki, a legkisebb pogácsaszaggatóval. Az apró pogácsákat, mártsuk egyenként olvasztott vajba és helyezzük egy sütőpapírral bélelt, magasabb falú, kisebb tepsibe, szorosan egymás mellé. Amikor megtelt a tepsi alja, bőven szórjunk a tésztára cukros, darált diót és mazsolát. Ezután megint egy réteg tészta következik, rá megint cukros-mazsolás dió. A rétegezést addig folytassuk, míg a tészta el nem fogy. A még nyers süteményt, ezután hagyjuk még fél órát kelni, majd előmelegített sütőben, süssük aranybarnára. Vaníliaöntettel és tejszínhabbal tálaljuk. A vaníliaöntet hozzávalói: 0.5 liter + 1 dl tej, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 rúd vanília, 1 evőkanál vaj (1 csomag vaníliás cukor). A vaníliarudat félbevágjuk, a belsejét a fél liter tejbe kaparjuk, beledobjuk a tejbe a vaníliarudat is, majd együtt felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, felhígítjuk a maradék 1 dl hideg tejjel, újra simára keverjük, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Az így kapott keveréket, állandó keverés mellett, lassú tűzön besűrítjük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverünk egy evőkanál vajat, valamint esetleg, egy csomag vaníliás cukrot.