Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás táska sörösen

Hozzávalók

30 dkg finomliszt
3 kanál kristálycukor
50 dkg alma
3 darab tojás
1 csipet őrölt fahéj
25 dkg margarin
7 kanál világos sör

Leírás

A lisztet a margarinnal összedolgozom, hozzáadom a tojássárgát és a sört, majd összegyúrom a tésztát. 1 óráig pihentetem, a hűtőben. Eközben elkészítem az almás tölteléket, melyhez lereszelem a meghámozott almát, hozzáadom a cukrot és a fahéjat, majd 5-10 perc alatt, illatosra párolom. A tésztát 2 részre osztom, az egyikből kört nyújtok, melyet 8 cikkre vágok. A szélesebb végére (mikor kihűlt) almatölteléket halmozok és feltekerem, miközben a két oldalát benyomkodva, kis táskává formálom. A 16 sütit, sütőpapírral kibélelt tepsire rakom, tetejét megkenem tojással és 15-20 perc alatt, készre sütöm. A tetejét még melegen, megszórom porcukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4