Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás-mogyorós kuglóf

Hozzávalók

3 darab tojás
25 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
1 dl víz
20 dkg kristálycukor (+3 kanál)
3 darab alma
1 kk őrölt fahéj
12½ dkg margarin
10 dkg kakaópor
1 kk szódabikarbóna
10 dkg mogyoró

Leírás

Az almát lereszeljük finomra, majd 3 kanál cukorral, 3 deci vízbe tesszük és puhára főzzük. Egy tálban összekeverjük a cukrot a tojásokkal, a margarinnal, a fahéjjal, a kakaóval és mogyoróval, majd adagonként hozzáadjuk a sütőporos, kakaós, szódabikarbónás lisztet. Ezután az almát forgatjuk bele, majd az egészet egy előkészített kuglóf formába tesszük. Előmelegített sütőben, 170 °C-on, kb. egy órát sütjük, majd tálra borítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4