Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Vágjuk a csirkét vékony csíkokra. Hevítsünk olívaolajat serpenyőben, süssük meg rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk. Sütés után tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
Tisztítsuk meg az almát és vágjuk kis kockákra.
Vágja finomra a mentát.
Egy tálban keverjük össze a csirkét a kockára vágott almával és az apróra vágott mentával. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és locsoljunk rá citromlevet. Ízesítsük sóval, borssal, végül alaposan keverjük össze az egészet. Díszítsük szezámmaggal.
Nem szereti a csirkét? Ehhez a salátához más baromfit is használhat, mint például pulykát. Ha nem kedveli a pulyka- vagy a csirkehúst, esetleg vegetáriánus, akkor ezt az ízletes salátát sült tofuval is elkészítheti. Ínyenceknek a grillezett tofu ajánlott.
Ez a csirkés gyümölcssaláta másnap is jóízű. Fogyasztás előtt azonban tartsuk hűvös helyen és jól keverjük össze. Néhány óra elteltével sok gyümölcs és joghurt leve összegyűlik a tál alján, ahol a salátát tárolja. Ez nem baj, elég alaposan összekeverni a salátát. Tálalás előtt adjon hozzá frissen vágott mentát, így még frissebb érzése lesz.
Csak Önön múlik, milyen gyümölcsöt használ a salátához. Mi magyar almából készítettük el, de kipróbálhatja körtével is.