Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ezt az almás sütifánkot gyerekjáték elkészíteni. Tekerjük leveles tésztába az almakarikákat, kenjük meg tojással, süssük meg sütőben, majd hintsük meg fahéjas cukorral, amíg meleg = és kész is az almás-fahéjas sütifánk!
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeverésnél 180°C-ra). Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral.
Hámozzuk meg az almákat, majd negyedeljük fel őket. Vágjuk ki a magházat. Egy tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Mártsuk az almaszeleteket a fahéjas cukorba, úgy, hogy mindenhol befedje, majd tegyük egy vágódeszkára.
A leveles tésztát terítsük ki a hosszabbik oldalával felénk. Vágjuk fel 24 egyforma, kb. 1,5 cm széles csíkra. Tekerjünk két csíkot minden almaszelet köré, kis hézagokat hagyva. A tészta végeit hajtsuk az almaszeletek alá, majd helyezzük el őket a tepsin, egymástól némi távolságra. Kenjük le a tésztát a felvert tojással, és szórjuk rá a maradék fahéjas cukrot. Süssük 25-30 percig, amíg a tészta megemelkedik, aranybarna és ropogós lesz, az alma pedig megpuhul. Figyeljünk oda, hogy a cukor ne égjen meg sütés közben.
Tálaljuk melegen a sütifánkokat tejszínhab vagy fagylalt mellé.