Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ezeknek az almás sütiknek az elkészítése ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Az almaszeleteket levelestészta-csíkokba tekerjük, megkenjük tojással, majd megsütjük, és amíg még meleg, megszórjuk fahéjas cukorral. És kész is van!
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, a gázsütőt 6-os fokozatra, a légkeveréses sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki 2 sütőlapot sütőpapírral.
Hámozzuk meg az almákat, és vágjuk mindegyiket 4 egyenlő vastagságú szeletre. Vágjuk ki a magházukat. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat egy tálban. Mártsuk be az almaszeleteket a fahéjas cukorba, hogy bevonja azokat, majd helyezzük őket egy vágódeszkára.
Tekerjük ki a leveles tésztát úgy, hogy a hosszabbik széle felénk nézzen. Vágjuk 24 egyenlő, körülbelül 1,5 cm széles csíkra. Tekerjünk két csíkot az almaszeletek köré, kis réseket hagyva közöttük. Hajtsuk a tészta végeit a szeletek alá, és helyezzük őket a sütőlapokra, egymástól távol. Kenjük meg a tésztát a felvert tojással, és szórjuk meg a maradék fahéjas cukorral. Süssük 25-30 percig, amíg a tészta megkel, aranybarna és ropogós nem lesz, az almák pedig megpuhulnak. Sütés közben figyeljük a sütiket, hogy a cukor ne égjen meg.
Tálaljuk melegen, tejszínhabbal vagy fagylalttal.