Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ha eddig úgy voltál vele, hogy a sajttorta egy nyári desszert, itt az idő friss szemmel ránézni: ez a Bramley almás finomság melegséget varázsol az őszi étkezőasztalra. Ha pedig piros Braeburn almát teszel a tetejére, még teljesebb lesz a színpompás, őszi hangulat.
Tegyük a Bramley almákat egy kisebb lábasba a citromlével és a 25 g kristálycukorral. Főzzük alacsony-közepes lángon 5-6 percig, időnként megkeverve, amíg az almák pépessé nem válnak. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Turmixoljuk össze a gyömbéres kekszet a fahéjjal egy aprítógépben. Tegyünk félre 1 evőkanálnyi keveréket, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat. Béleljünk ki egy 23 cm-es kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral, és kanalazzuk a kekszes alapot az aljába, majd jól nyomkodjuk le. Tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk dermedni, amíg elkészítjük a tölteléket.
Tegyük a lágy sajtot, a tejszínt és a maradék 125 g cukrot egy tálba, és verjük fel elektromos habverővel, amíg éppen csak össze nem áll, és lágy csúcsok képződnek. Óvatosan forgassuk bele az almaspürét, amíg kemény csúcsok képződnek, majd kanalazzuk a formában lévő kekszes alapra. Hagyjuk legalább 6 órán át, vagy egy éjszakán át dermedni.
Melegítsük elő a sütőt 160˚C-ra: gázkészüléket 3-as fokozatra, légkeveréses sütőt 140˚C-ra. Rendezzük el a Braeburn almaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsin, és süssük 40-45 percig, amíg ropogósak és szárazak lesznek. Hagyjuk teljesen kihűlni az almaszeleteket. Tálaláskor díszítsük a sajttortát a szárított almaszeletekkel, locsoljuk meg juharsziruppal (ha szeretnénk), és szórjunk rá egy kevés félretett kekszes keveréket. Hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig áll el.
Fagyasztási és kiolvasztási útmutató Az optimális íz és minőség érdekében a fagyasztott termékeket a fagyasztási dátumtól számított 3 hónapon belül érdemes felhasználni.