Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás, fahéjas, gyömbéres sajttorta

Hozzávalók

250 g Bramley alma (meghámozva, kimagozva és apró darabokra vágva)
½ db citrom frissen facsart leve
150 g porcukor
400 g teljes zsírtartalmú lágy sajt (szobahőmérsékleten)
A töltekékhez
300 ml habtejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
Az alaphoz
275 g gyömbéres keksz
1 teáskanál fahéj
125 g sótlan vaj (megolvasztva)
A tetejére
2 db Braeburn alma (nagyon vékonyra szeletelve)
juharszirup (tálaláshoz)

Leírás

Ha eddig úgy voltál vele, hogy a sajttorta egy nyári desszert, itt az idő friss szemmel ránézni: ez a Bramley almás finomság melegséget varázsol az őszi étkezőasztalra. Ha pedig piros Braeburn almát teszel a tetejére, még teljesebb lesz a színpompás, őszi hangulat.

Elkészítés

1

Tegyük a Bramley almákat egy kisebb lábasba a citromlével és a 25 g kristálycukorral. Főzzük alacsony-közepes lángon 5-6 percig, időnként megkeverve, amíg az almák pépessé nem válnak. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2

Turmixoljuk össze a gyömbéres kekszet a fahéjjal egy aprítógépben. Tegyünk félre 1 evőkanálnyi keveréket, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat. Béleljünk ki egy 23 cm-es kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral, és kanalazzuk a kekszes alapot az aljába, majd jól nyomkodjuk le. Tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk dermedni, amíg elkészítjük a tölteléket.

3

Tegyük a lágy sajtot, a tejszínt és a maradék 125 g cukrot egy tálba, és verjük fel elektromos habverővel, amíg éppen csak össze nem áll, és lágy csúcsok képződnek. Óvatosan forgassuk bele az almaspürét, amíg kemény csúcsok képződnek, majd kanalazzuk a formában lévő kekszes alapra. Hagyjuk legalább 6 órán át, vagy egy éjszakán át dermedni.

4

Melegítsük elő a sütőt 160˚C-ra: gázkészüléket 3-as fokozatra, légkeveréses sütőt 140˚C-ra. Rendezzük el a Braeburn almaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsin, és süssük 40-45 percig, amíg ropogósak és szárazak lesznek. Hagyjuk teljesen kihűlni az almaszeleteket. Tálaláskor díszítsük a sajttortát a szárított almaszeletekkel, locsoljuk meg juharsziruppal (ha szeretnénk), és szórjunk rá egy kevés félretett kekszes keveréket. Hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig áll el.

Fagyasztási és kiolvasztási útmutató Az optimális íz és minőség érdekében a fagyasztott termékeket a fagyasztási dátumtól számított 3 hónapon belül érdemes felhasználni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4