Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tojássárgákat, 3 evőkanál hideg vízzel és a cukorral alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összedolgozzuk a sárgájával, majd beleforgatjuk a darált mákkal, kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kivajazott-kilisztezett, 22 cm-es tortaformába öntjük és közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, utána két lapra vágjuk. A tejszínt, kemény habbá verjük a habfixálóval, majd összekeverjük az áfonyalekvárral, meggyel és a megmosott, lecsepegtetett áfonyával. A tortalapokat megtöltjük az áfonyás tejszínnel úgy, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. Meggyszemekkel és kakaóporral díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.