Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A húsvéti ünnepi asztal éke lesz a sárgarépás gyümölcskenyér, ráadásul ha a családban vagy vendégeid körében vannak mentesen étkezők sem kell lemondanotok róla.Alternatív gyümölcskenyerünket glutén érzékenyek, cukorbetegek és vegánok is bátran megkóstolhatják!
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
Keverjük össze egy közepes tálban a zabpehelylisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, az őrölt gyömbért, a szerecsendiót, az őrölt szegfűszeget és a sót. Tegyük félre.
Öntsük egy tálba az édesítőszert és az olajat. Elektromos habverővel keverjük ki simára, ezután adjuk hozzá az útifűmaghéjat. Adjuk hozzá a hámozott és reszelt sárgarépát, valamint a felaprított pekándiót, majd forgassuk össze egy spatulával. Fokozatosan keverjük hozzá a korábban félretett száraz összetevőket, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát pihentessük 15 percig.
A 23×13×8 cm-es gyümölcskenyér formát béleljük ki sütőpapírral. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe.
Előmelegített sütőben süssük 40-50 percig, vagy tűpróbáig. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben készítsük el a krémet. Keverjük össze egy tálban a krémsajtot, a vajat, a sót, a porcukrot és a vaníliakivonatot. Verjük fel habosra konyhai robotgéppel, esetleg kézi habverő segítségével.
A kihűlt gyümölcskenyeret vonjuk be a krémmel. Hámozzuk meg a sárgarépát, és a hámozóval vágjunk le belőle vékony szeleteket. Tekerjük fel őket, majd tetszőlegesen helyezzük a krémre, végül felaprított pisztáciával hintsük meg a süteményt. Díszíthetjük rozmaringgal vagy kókuszforgáccsal is.