Receptek Egészséges ételek A húsvéti nyuszi kedvenc mentes gyümölcskenyere

Hozzávalók

40 g négyszeres erősségű édesítő
110 ml növényi olaj
200 g Tesco sárgarépa
125 g pekándió
2 kanál útifűmaghéj
120 g Cerbona gluténmentes finomra őrölt zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
½ tk őrölt gyömbér
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet
Krém
120 g VegArt vegán, mascarpone jellegű növényi krém (szobahőmérsékletű)
60 g kókuszzsír (szobahőmérsékletű)
1 csipet
35 g porrá őrölt négyszeres erősségű édesítő
1 tk vanília aroma
A díszítéshez
200 g Tesco sárgarépa
20 g pisztácia
szárított rozmaring

Leírás

A húsvéti ünnepi asztal éke lesz a sárgarépás gyümölcskenyér, ráadásul ha a családban vagy vendégeid körében vannak mentesen étkezők sem kell lemondanotok róla.Alternatív gyümölcskenyerünket glutén érzékenyek, cukorbetegek és vegánok is bátran megkóstolhatják!

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.

2

Keverjük össze egy közepes tálban a zabpehelylisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, az őrölt gyömbért, a szerecsendiót, az őrölt szegfűszeget és a sót. Tegyük félre.

3

Öntsük egy tálba az édesítőszert és az olajat. Elektromos habverővel keverjük ki simára, ezután adjuk hozzá az útifűmaghéjat. Adjuk hozzá a hámozott és reszelt sárgarépát, valamint a felaprított pekándiót, majd forgassuk össze egy spatulával. Fokozatosan keverjük hozzá a korábban félretett száraz összetevőket, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát pihentessük 15 percig.

4

A 23×13×8 cm-es gyümölcskenyér formát béleljük ki sütőpapírral. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe.

5

Előmelegített sütőben süssük 40-50 percig, vagy tűpróbáig. Hagyjuk teljesen kihűlni.

6

Közben készítsük el a krémet. Keverjük össze egy tálban a krémsajtot, a vajat, a sót, a porcukrot és a vaníliakivonatot. Verjük fel habosra konyhai robotgéppel, esetleg kézi habverő segítségével.

7

A kihűlt gyümölcskenyeret vonjuk be a krémmel. Hámozzuk meg a sárgarépát, és a hámozóval vágjunk le belőle vékony szeleteket. Tekerjük fel őket, majd tetszőlegesen helyezzük a krémre, végül felaprított pisztáciával hintsük meg a süteményt. Díszíthetjük rozmaringgal vagy kókuszforgáccsal is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4