Egészséges életmód Fitt életmód Tippek kerékpár vásárlásához

A kerékpárral kapcsolatos minden teendő ismeretlennek tűnhet akkor, ha még nem volt saját kerékpárja, és kezdőnek számít e téren. Ne aggódjon, mert minél több információhoz jut előzetesen, annál egyszerűbb lesz a vásárlás. Elsősorban saját igényeit tartsa szem előtt, de egyben a biztonsági és minőségi szempontokat is. Hasznos tanácsaink segíthetnek a megfelelő kerékpár kiválasztásában.

A kerékpározás 15 előnye

Szabjon meg egy büdzsét, de ezen belül legyen flexibilis

A kezdőknek nehéz felbecsülni egy új kerékpár árát. Miután áttekintést szerzett az árakról, szabja meg saját költségvetését. Amennyiben a boltban kiderül, hogy igényei ezzel a költségvetéssel nem tudja kielégíteni, lehetséges, hogy egy kicsit meg kell emelnie büdzséjét. Jobb, ha nem a legolcsóbb kerékpárt vásárolja meg, hanem inkább egy jó árban lévő, jó kerékpárra koncentrál, amilyet a Tesco is kínál. Mindig mérlegelje, mit kap egy bizonyos összegért és döntsön okosan!

A kerékpár vásárlásakor olyan kiegészítőkre is gondolnia kell, mint a sisak, a kesztyű, a kulacs és egyéb nélkülözhetetlen kellékek, melyekre két keréken ülve előbb-utóbb szüksége lesz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpáros öltözetet?


Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpáros öltözetet?

Hegyi-, városi vagy országúti kerékpár – melyik lesz a megfelelő?


Nagyon fontos tudni, milyen célra vásárolja a kerékpárt – bevásárolni vagy munkahelyére fog vele kerekezni, vagy erdei és hegyi utakon, hétvégi kerékpártúrákon használja? A városi kerékpár vagy hibrid változata megfelel arra, hogy a városban közlekedjen és kicsit formába lendüljön. Sima terepre, kavicsos utakra tökéletesen megfelel a hegyi kerékpár. Igényesebb és sziklás terepen, hosszabb kerékpártúrákra viszont vásároljon teljes műszaki felszereltségű teleszkópos hegyi kerékpárt.


Sima aszfaltra legmegfelelőbb a országúti kerékpár. A hagyományos országúti kerékpárban kiválóan ötvöződik a kényelem és a gyorsaság. A kényelmesebb változatok megfelelnek a hosszabb utakra, míg a rövidebb távokat inkább az "aero" modellekkel teljesítheti.


Tudta, hogy ...

a Tescóban is vásárolhat kerékpárt?

Amennyiben költségvetése megengedi, érdemes elgondolkodnia az elektromos kerékpár lehetőségén is. Ez a típus valamivel nehezebb és  feltöltése miatt karbatartása is igényesebb, de tartja a tempót, ha Ön már nem bírja szusszal.


Tanácsra van szüksége gyermekkerékpár vásárlásával kapcsolatban? Itt elolvashatja, mire kell odafigyelnie

Először vásárol gyermekének kerékpárt?

A megfelelő méret kiválasztásához fontos, hogy kipróbálja a kerékpárt

Vásárláskor vegye figyelembe saját testmagasságát és ennek alapján válassza ki a kerékpár méretét.


Érvényes, hogy ha egész talpfelületével a talajon áll, a váz és az átlépési magasság közötti különbségnek kb. 8-10 cm-nek kellene lennie.


Például ha testmagassága 171-175 cm, a kerékpár ennek megfelelő vázmérete 54-56 cm, 181-185 cm közötti testmagasság esetében ez a vázméret már 58-60 cm. A mérettáblázatokat az interneten is megtalálja, de mindig biztosabb, ha személyesen győződik meg a kerékpár megfelelő méretéről.

Olvassa el, miért hasznos a kerékpározás!

Fogyjon le kerékpárral - a kilók leadásának 5 alapelve


Forrás: www.teamsport.cz, www.bycicle-guider.com, www.bicyckling.com
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása