Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:

Rukkolj elő valami varázslatossal ezzel a rémisztően gyümölcsös Halloweeni ötlettel! Vájd ki egy narancs belsejét, majd töltsd meg csokoládés tortakeverékkel. Tökéletes októberi nasi!
Hozzávalók:
Hozzávalók (4 adaghoz)
4 nagy narancs
7 evőkanál liszt
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál napraforgóolaj
1 közepes tojás
Elkészítés:

Ezek a mini szörnymuffinok egyszerre ijesztően aranyosak és tökéletes falatok Halloweenre!
Hozzávalók (12 darabhoz):
120 g vaníliás vajkrém
Dr. Oetker narancssárga ételfesték gél
Dr. Oetker lila ételfesték gél
12 db mini Halloween muffin
Cake Décor ehető szemek
Elkészítés:
Kend vagy nyomd a narancssárga vajkrémet a muffinok egyik felére, majd a lilát a másik felére, hogy minden muffin két színű legyen. Tegyél félre kb. ¼ teáskanálnyit mindkét színből, hogy majd ezzel ragaszthasd fel a szemeket.
Zárt dobozban, hűvös helyen 3–4 napig is eltarthatók.

Készíts gyorsan és egyszerűen egy szuper Halloween-nasit, amit imádni fognak a gyerekek és a felnőttek is! Mindössze három hozzávalóra lesz szükséged: narancsszínű paprikára, humuszra és néhány ropogós mártogatnivalóra.
Hozzávalók:
3 narancsszínű kaliforniai paprika
2 × 300 g-os doboz humusz
1 csomag enyhén sós tortilla chips vagy 500 g vegyes paprika, csíkokra vágva
Elkészítés:
Egy kis, éles késsel vágj „szörnyes” vagy „lámpás” arcokat a paprikák oldalába. Ha szükséges, vágj le egy keveset az aljukból, hogy egyenesen megálljanak (vigyázz, ne vágd át teljesen).
Töltsd meg a paprikákat humusszal, majd tedd vissza a tetejüket, amíg tálalásra kerülnek. Kínáld tortilla chipsszel vagy paprikacsíkokkal – garantáltan sikere lesz!

Ez a Halloween-tematikájú zabkása inkább aranyos, mint ijesztő – a gyümölcsökből készült „heges” szörnyarc garantáltan mosolyt csal majd mindenki arcára!
Hozzávalók:
2 × 55 g fahéjas instant zabkása
1 banán
friss áfonya a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
Készítsd el a 2 × 55 g-os adag fahéjas instant zabkását a csomagoláson található utasítások szerint, majd kanalazd tálkákba.
Hámozz meg egy banánt, vágd félbe, és mindkét félből vágj le egy-egy szeletet – ezek lesznek a szemek. A maradék darabokat hosszában felezd, majd vágj belőlük hosszúkás háromszögeket, hogy „szarvakat” formáljanak. Szúrd a banánszarvakat a zabkása tetejébe.
A banán levágott darabjaiból készíts „hegeket”, félbevágott és vékonyra szeletelt áfonyákból pedig varratokat és kanyargós szájat.
A szemekhez tegyél egy-egy félbevágott áfonyát a banánszeletek tetejére.

Egyszerre hátborzongató és isteni paradicsomos ízű – ez a „véres ujjas” recept szuper egyszerű, és tökéletes mártogatós a főtt tojások mellé. Egy igazán mókás Halloween-változata a klasszikus „tojás és katonák” párosnak!
Hozzávalók:
2 közepes tojás
3 szelet vastag szeletelésű fehér toast kenyér
1 evőkanál ketchup
Elkészítés:
Melegítsd elő a grillsütőt közepes fokozatra. Főzd a tojásokat 4 és fél percig, majd tedd őket tojástartóba, és egy késsel vágd le a tetejüket.
Közben vágd le a toast kenyér szeletek héját, és mindegyiket szeleteld 4 csíkra.
Görgesd meg a kenyércsíkokat, hogy hengeres „ujjformát” kapj, majd vágj rájuk apró vonalakat, hogy úgy nézzenek ki, mint az ujjpercek. A kanál nyelével nyomj egy kis mélyedést az egyik végükbe – ide kerül majd a ketchupból készült „köröm”.
Tedd a kenyérujjakat egy serpenyőbe, és pirítsd 2–3 percig, amíg világos aranyszínűek lesznek. Nyomj egy kis ketchupot az ujjvégekre, hogy „vérző” hatást kapjanak, és tálald őket a főtt tojásokkal.

Kipróbálnál egy szörnyen finom vacsorát, amit a gyerekek is imádni fognak? Ez a „mocsári gnocchi” pont neked való! Élénkzöld, zöldséges szószával úgy néz ki, mintha egy igazi szörny konyhájából került volna elő – tökéletes választás Halloweenre.
Hozzávalók:
20 g napraforgómag
150 g fagyasztott zöldborsó
250 g spenót
30 g friss bazsalikom, menta vagy petrezselyem
½ citrom héja és ¼ citrom leve
75 ml főzőtejszín
30 g pecorino sajt + extra a tálaláshoz (opcionális)
500 g gnocchi
fokhagymás kenyér a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés:
Tedd a napraforgómagokat egy aprítógépbe, és darabosra daráld. A borsót főzd 3 percig, a spenótot pedig párold 1 percig. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csöpögtesd le alaposan. A borsó és a spenót felét tedd félre – ezeket később kevered majd a szószhoz.
A maradék zöldségekből kézzel nyomd ki a felesleges vizet, majd tedd őket az aprítógépbe. Add hozzá a fűszernövényeket, a citromhéjat és a citromlevet, és aprítsd finomra. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és dolgozd tovább, amíg élénkzöld, krémes szószt kapsz. Végül keverd bele a reszelt sajtot, és ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.
A gnocchit főzd meg a csomagoláson lévő utasítás szerint. Szűrd le, de tarts meg kb. 4 evőkanálnyi főzővizet. Tedd vissza a gnocchit a lábasba, és keverd össze a zöld szósszal, majd add hozzá a félretett főzővizet, hogy krémesebb legyen. Óvatosan keverd bele a félretett zöldségeket is.
Tálald extra pecorinóval és fokhagymás kenyérrel – ha mertek ilyen „mocsaras” finomságot enni!

Rémisztően nyálkás, de ellenállhatatlanul ropogós! Ez a zöld „trutyival” borított Halloween-popcorn tökéletes egy hátborzongató filmestéhez – édes, vicces és nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
1 evőkanál étolaj
75 g pattogtatnivaló kukorica
200 g fehér csokoládé
2 teáskanál zöld ételfesték
70 g fehér csokigomb (pl. csokicsepp vagy buttons)
1 tubus fekete vagy étcsokoládés írótoll
Elkészítés:
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és tedd félre. Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat közepes lángon. Ha már forró, öntsd bele a pattogatnivaló kukoricát, és fedd le jól záródó fedővel. Hagyd pattogni kb. 5 percig, közben időnként rázd meg az edényt, hogy ne égjen le az alja. Ha minden szem kipattogott, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni.
Öntsd a zöld „nyálkát” a popcornra, és alaposan forgasd össze, hogy minden szem be legyen vonva. Terítsd szét a nyálkás popcorn-t a sütőpapírral bélelt tepsin, és hagyd dermedni 45–60 percig.
Közben készítsd el a szemeket: tedd a fehér csokigombokat egy tálcára, majd mindegyik tetejére nyomj egy pöttyöt a fekete vagy étcsokoládés írótollból. Hagyd megszilárdulni.
Ha minden megdermedt, szedd a popcorn-t tálakba, és díszítsd a csokis szemekkel – garantáltan mindenki imádni fogja!

Csempéssz egy kis gyümölcsöt a Halloween-nasik közé – ezek a csokis-banános múmiák annyira aranyosak (és finomak), hogy senki sem fog tiltakozni! A ropogós étcsoki, a puha pillecukor és a kis „szemek” együtt tökéletesen hoznak egy ijesztően jó hangulatot.
Hozzávalók:
3 banán
100 g mini pillecukor
250 g étcsokoládé (apróra vágva)
2½ evőkanál napraforgóolaj
csokis írótoll
Elkészítés:
Hámozd meg a banánokat, majd vágd félbe keresztben. Szúrj mindegyik félbe egy pálcikát (pl. cake pop vagy jégkrém pálcikát), tedd őket sütőpapírral bélelt tálcára, és fagyaszd le 1 órára.
Közben készítsd el a szemeket: vágj félbe 6 mini pillecukrot, a többit hagyd egészben. Olvaszd meg az étcsokit a napraforgóolajjal vízgőz felett, amíg teljesen sima lesz. Mártsd bele a banánokat, majd tedd vissza a tálcára, és nyomj a csokiba 2 félbevágott pillecukrot szemként. Fagyaszd újra 30 percre, amíg a csoki megdermed.
Végül nyomj kis pöttyöket a szemek közepére csokis írótollal, és már kész is a hátborzongató, de édes finomság.

Készítsd el a gyerekekkel együtt ezeket a rémisztően vicces csontvázas kekszeket, és ijeszd meg – vagy inkább nevettess meg – a családot és a barátokat Halloweenkor!
Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):
350 g finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt gyömbér
100 g vaj
175 g barna cukor
4 evőkanál aranyszirup (vagy méz)
1 enyhén felvert tojás
Elkészítés:
Szitáld össze a lisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért egy nagy tálban. Morzsold bele a vajat, majd add hozzá a barna cukrot, az aranyszirupot és az enyhén felvert tojást. Gyúrd össze, amíg puha tésztát kapsz.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, és szaggass ki belőle 12 darab mézeskalácsfigurát. Helyezd őket kivajazott sütőlemezre, és süsd 190°C-on (légkeveréses sütőn 170°C, gázsütőn 5-ös fokozat) kb. 10–12 percig, amíg aranybarnák lesznek. Hagyd őket kihűlni.
A kihűlt kekszeket díszítsd előre elkészített fehér és fekete cukormázzal, hogy csontvázfigurákat formáljanak – hadd keljenek életre ezek az ehető szörnyecskék!

Adj egy kis ijesztő csavart a klasszikus csokis bögrés sütinek ezzel a gyors és vicces Halloween-recepttel! Ne ijedj meg – hiába néz ki kissé rémisztően, az íze mennyei.
Hozzávalók:
A sütihez:
20 g sótlan vaj + egy kevés a kikenéshez
30 g étcsokoládé
2 ek kristálycukor
1 közepes tojás, enyhén felverve
2 ek liszt
½ tk instant kávé, 2 tk forró vízben feloldva
½ körte (meghámozva, kimagozva, feldarabolva)
½ tk porcukor
A díszítéshez:
1 ek tejcsokis szórócukor
piros cukormáz (írótoll)
8 zöld M&M
2 édesgyökér rúd (liquorice twist)
24 mini pillecukor
Elkészítés: