Tippek és tanácsok Rémisztően finom receptek gyerekeknek!

Varázsold hátborzongatóvá a gyerekek Halloweenjét ezekkel az ijesztően egyszerű receptekkel! Készíts rémisztő uzsonnákat, ördögien finom vacsorákat és szuperfélelmetes nassolnivalókat – nálunk nincsenek trükkök, csak finomságok. És ne feledd, rengeteg Halloween-receptet és gyerekbarát ételötletet találsz még nálunk, ha extra inspirációra vágysz!



Jack-o'-lantern csokoládés narancsos sütemény  

Rukkolj elő valami varázslatossal ezzel a rémisztően gyümölcsös Halloweeni ötlettel! Vájd ki egy narancs belsejét, majd töltsd meg csokoládés tortakeverékkel. Tökéletes októberi nasi!

Hozzávalók:

  • Hozzávalók (4 adaghoz)

    • 4 nagy narancs

    • 7 evőkanál liszt

    • 5 evőkanál kristálycukor

    • 1 evőkanál kakaópor

    • 3 evőkanál napraforgóolaj

    • 1 közepes tojás

Elkészítés:

  1. Szeleteld le egy narancs tetejét és tedd félre. Egy tál fölé tartva menj végig egy pici, fogazott pengéjű késsel és vágd körbe a narancs belső részét, közel a héjhoz, hogy a gyümölcshús nagy részét ki tudd venni. Ezután egy desszertes kanállal kanalazd ki a maradékot (nem szükséges a fehér, szivacsos részig eljutni).
  2. Vágj ki háromszögeket a szemeknek és az orrnak. A száj felső részét cikkcakkban, az alsó részét pedig egy egyenes vágással alakítsd ki. A kivágott darabokat tedd vissza a helyükre, hogy amolyan dugóként működjenek. Tekerd körbe folpackkal, hogy rögzítsd az egészet, de a tetejét hagyd szabadon. Ismételd meg a maradék naranccsal is, a gyümölcslevet félretéve.
  3. A csokoládétortához tedd a maradék összetevőket egy tálba, adj hozzá egy evőkanál narancslevet, majd keverd simára. Egyszerre eggyel dolgozva, félig tölts meg egy narancsot a torta keverékkel (kb. 50g), helyezd át egy mikrohullámú sütőben is használható tányérra, majd tedd be a mikróba 700 W-on 2 percre. A tészta kifolyhat egy kicsit a tetején, de aggodalomra semmi ok.
  4. Távolítsd el a folpackot és tedd félre a süteményt. Hagyd pár percig hűlni, majd vedd ki a narancs ‘dugókat’. Ismételd meg a műveletet a maradék naranccsal és masszával. Tálalás előtt helyezd vissza a narancsok tetejét.


Mini szörnyecskék

Ezek a mini szörnymuffinok egyszerre ijesztően aranyosak és tökéletes falatok Halloweenre!

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 120 g vaníliás vajkrém

  • Dr. Oetker narancssárga ételfesték gél

  • Dr. Oetker lila ételfesték gél

  • 12 db mini Halloween muffin

  • Cake Décor ehető szemek

Elkészítés:

  1. Oszd el a vaníliás krémet két tálba. Az egyikbe keverj egy kevés narancssárga ételfesték gélt, a másikba pedig lila színt.
  2. Kend vagy nyomd a narancssárga vajkrémet a muffinok egyik felére, majd a lilát a másik felére, hogy minden muffin két színű legyen. Tegyél félre kb. ¼ teáskanálnyit mindkét színből, hogy majd ezzel ragaszthasd fel a szemeket.

  3. A szemeket elkészítheted kétféleképp:
    – Szúrj koktélpálcikára ehető szemeket, és rögzítsd egy kevés vajkrémmel, majd szúrd őket a muffinokba,
    – Vagy egyszerűen nyomd közvetlenül a krémbe a szemeket.

Zárt dobozban, hűvös helyen 3–4 napig is eltarthatók.


Háromhozzávalós Halloween paprikás mártogatós

Készíts gyorsan és egyszerűen egy szuper Halloween-nasit, amit imádni fognak a gyerekek és a felnőttek is! Mindössze három hozzávalóra lesz szükséged: narancsszínű paprikára, humuszra és néhány ropogós mártogatnivalóra.

Hozzávalók:

  • 3 narancsszínű kaliforniai paprika

  • 2 × 300 g-os doboz humusz

  • 1 csomag enyhén sós tortilla chips vagy 500 g vegyes paprika, csíkokra vágva

Elkészítés:

  1. Vágd körbe a paprikák szárát, hogy levehető „tetőket” kapj, és elég nagy nyílás maradjon a mártogatáshoz. Távolítsd el a magokat, a tetejüket pedig tedd félre.
  2. Egy kis, éles késsel vágj „szörnyes” vagy „lámpás” arcokat a paprikák oldalába. Ha szükséges, vágj le egy keveset az aljukból, hogy egyenesen megálljanak (vigyázz, ne vágd át teljesen).

  3. Töltsd meg a paprikákat humusszal, majd tedd vissza a tetejüket, amíg tálalásra kerülnek. Kínáld tortilla chipsszel vagy paprikacsíkokkal – garantáltan sikere lesz!



Szörnyen finom zabkása

Ez a Halloween-tematikájú zabkása inkább aranyos, mint ijesztő – a gyümölcsökből készült „heges” szörnyarc garantáltan mosolyt csal majd mindenki arcára!

Hozzávalók:

  • 2 × 55 g fahéjas instant zabkása

  • 1 banán

  • friss áfonya a díszítéshez (opcionális)

Elkészítés:

  1. Készítsd el a 2 × 55 g-os adag fahéjas instant zabkását a csomagoláson található utasítások szerint, majd kanalazd tálkákba.

  2. Hámozz meg egy banánt, vágd félbe, és mindkét félből vágj le egy-egy szeletet – ezek lesznek a szemek. A maradék darabokat hosszában felezd, majd vágj belőlük hosszúkás háromszögeket, hogy „szarvakat” formáljanak. Szúrd a banánszarvakat a zabkása tetejébe.

  3. A banán levágott darabjaiból készíts „hegeket”, félbevágott és vékonyra szeletelt áfonyákból pedig varratokat és kanyargós szájat.

  4. A szemekhez tegyél egy-egy félbevágott áfonyát a banánszeletek tetejére.



Halloween tojások és véres ujjak

Egyszerre hátborzongató és isteni paradicsomos ízű – ez a „véres ujjas” recept szuper egyszerű, és tökéletes mártogatós a főtt tojások mellé. Egy igazán mókás Halloween-változata a klasszikus „tojás és katonák” párosnak!

Hozzávalók:

  • 2 közepes tojás

  • 3 szelet vastag szeletelésű fehér toast kenyér

  • 1 evőkanál ketchup

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillsütőt közepes fokozatra. Főzd a tojásokat 4 és fél percig, majd tedd őket tojástartóba, és egy késsel vágd le a tetejüket.

  2. Közben vágd le a toast kenyér szeletek héját, és mindegyiket szeleteld 4 csíkra.

  3. Görgesd meg a kenyércsíkokat, hogy hengeres „ujjformát” kapj, majd vágj rájuk apró vonalakat, hogy úgy nézzenek ki, mint az ujjpercek. A kanál nyelével nyomj egy kis mélyedést az egyik végükbe – ide kerül majd a ketchupból készült „köröm”.

  4. Tedd a kenyérujjakat egy serpenyőbe, és pirítsd 2–3 percig, amíg világos aranyszínűek lesznek. Nyomj egy kis ketchupot az ujjvégekre, hogy „vérző” hatást kapjanak, és tálald őket a főtt tojásokkal.



Mocsári gnocchi

Kipróbálnál egy szörnyen finom vacsorát, amit a gyerekek is imádni fognak? Ez a „mocsári gnocchi” pont neked való! Élénkzöld, zöldséges szószával úgy néz ki, mintha egy igazi szörny konyhájából került volna elő – tökéletes választás Halloweenre.

Hozzávalók:

  • 20 g napraforgómag

  • 150 g fagyasztott zöldborsó

  • 250 g spenót

  • 30 g friss bazsalikom, menta vagy petrezselyem

  • ½ citrom héja és ¼ citrom leve

  • 75 ml főzőtejszín

  • 30 g pecorino sajt + extra a tálaláshoz (opcionális)

  • 500 g gnocchi

  • fokhagymás kenyér a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés:

  1. Tedd a napraforgómagokat egy aprítógépbe, és darabosra daráld. A borsót főzd 3 percig, a spenótot pedig párold 1 percig. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csöpögtesd le alaposan. A borsó és a spenót felét tedd félre – ezeket később kevered majd a szószhoz.

  2. A maradék zöldségekből kézzel nyomd ki a felesleges vizet, majd tedd őket az aprítógépbe. Add hozzá a fűszernövényeket, a citromhéjat és a citromlevet, és aprítsd finomra. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és dolgozd tovább, amíg élénkzöld, krémes szószt kapsz. Végül keverd bele a reszelt sajtot, és ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.

  3. A gnocchit főzd meg a csomagoláson lévő utasítás szerint. Szűrd le, de tarts meg kb. 4 evőkanálnyi főzővizet. Tedd vissza a gnocchit a lábasba, és keverd össze a zöld szósszal, majd add hozzá a félretett főzővizet, hogy krémesebb legyen. Óvatosan keverd bele a félretett zöldségeket is.

  4. Tálald extra pecorinóval és fokhagymás kenyérrel – ha mertek ilyen „mocsaras” finomságot enni!



Slime-os Halloween-popcorn

Rémisztően nyálkás, de ellenállhatatlanul ropogós! Ez a zöld „trutyival” borított Halloween-popcorn tökéletes egy hátborzongató filmestéhez – édes, vicces és nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál étolaj

  • 75 g pattogtatnivaló kukorica

  • 200 g fehér csokoládé

  • 2 teáskanál zöld ételfesték

  • 70 g fehér csokigomb (pl. csokicsepp vagy buttons)

  • 1 tubus fekete vagy étcsokoládés írótoll

Elkészítés:

  1. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és tedd félre. Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat közepes lángon. Ha már forró, öntsd bele a pattogatnivaló kukoricát, és fedd le jól záródó fedővel. Hagyd pattogni kb. 5 percig, közben időnként rázd meg az edényt, hogy ne égjen le az alja. Ha minden szem kipattogott, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni.

  2. A fehér csokoládét tedd egy hőálló tálba, add hozzá a zöld ételfestéket, majd vízgőz felett olvaszd fel, közben kevergetve, amíg egységesen zöld masszát kapsz.
  3. Öntsd a zöld „nyálkát” a popcornra, és alaposan forgasd össze, hogy minden szem be legyen vonva. Terítsd szét a nyálkás popcorn-t a sütőpapírral bélelt tepsin, és hagyd dermedni 45–60 percig.

  4. Közben készítsd el a szemeket: tedd a fehér csokigombokat egy tálcára, majd mindegyik tetejére nyomj egy pöttyöt a fekete vagy étcsokoládés írótollból. Hagyd megszilárdulni.

  5. Ha minden megdermedt, szedd a popcorn-t tálakba, és díszítsd a csokis szemekkel – garantáltan mindenki imádni fogja!



Banán múmiák

Csempéssz egy kis gyümölcsöt a Halloween-nasik közé – ezek a csokis-banános múmiák annyira aranyosak (és finomak), hogy senki sem fog tiltakozni! A ropogós étcsoki, a puha pillecukor és a kis „szemek” együtt tökéletesen hoznak egy ijesztően jó hangulatot.

Hozzávalók:

  • 3 banán

  • 100 g mini pillecukor

  • 250 g étcsokoládé (apróra vágva)

  • 2½ evőkanál napraforgóolaj

  • csokis írótoll

Elkészítés:

  1. Hámozd meg a banánokat, majd vágd félbe keresztben. Szúrj mindegyik félbe egy pálcikát (pl. cake pop vagy jégkrém pálcikát), tedd őket sütőpapírral bélelt tálcára, és fagyaszd le 1 órára.

  2. Közben készítsd el a szemeket: vágj félbe 6 mini pillecukrot, a többit hagyd egészben. Olvaszd meg az étcsokit a napraforgóolajjal vízgőz felett, amíg teljesen sima lesz. Mártsd bele a banánokat, majd tedd vissza a tálcára, és nyomj a csokiba 2 félbevágott pillecukrot szemként. Fagyaszd újra 30 percre, amíg a csoki megdermed.

  3. A maradék pillecukrokat mikrózd meg 20–30 másodpercig, amíg kissé megolvadnak. Hagyd hűlni pár percig, hogy nyúlós, „pókhálós” szálakat kapj, majd egy villával tekerd körbe vele a banánokat – így lesznek igazi múmiák!
  4. Végül nyomj kis pöttyöket a szemek közepére csokis írótollal, és már kész is a hátborzongató, de édes finomság.



Csontvázas kekszek

Készítsd el a gyerekekkel együtt ezeket a rémisztően vicces csontvázas kekszeket, és ijeszd meg – vagy inkább nevettess meg – a családot és a barátokat Halloweenkor!

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):

  • 350 g finomliszt

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 2 teáskanál őrölt gyömbér

  • 100 g vaj

  • 175 g barna cukor

  • 4 evőkanál aranyszirup (vagy méz)

  • 1 enyhén felvert tojás

Elkészítés:

  1. Szitáld össze a lisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért egy nagy tálban. Morzsold bele a vajat, majd add hozzá a barna cukrot, az aranyszirupot és az enyhén felvert tojást. Gyúrd össze, amíg puha tésztát kapsz.

  2. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, és szaggass ki belőle 12 darab mézeskalácsfigurát. Helyezd őket kivajazott sütőlemezre, és süsd 190°C-on (légkeveréses sütőn 170°C, gázsütőn 5-ös fokozat) kb. 10–12 percig, amíg aranybarnák lesznek. Hagyd őket kihűlni.

A kihűlt kekszeket díszítsd előre elkészített fehér és fekete cukormázzal, hogy csontvázfigurákat formáljanak – hadd keljenek életre ezek az ehető szörnyecskék!


Rémisztően finom receptek gyerekeknek!

Frankenstein bögrés süti

Adj egy kis ijesztő csavart a klasszikus csokis bögrés sütinek ezzel a gyors és vicces Halloween-recepttel! Ne ijedj meg – hiába néz ki kissé rémisztően, az íze mennyei.

Hozzávalók:

A sütihez:

  • 20 g sótlan vaj + egy kevés a kikenéshez

  • 30 g étcsokoládé

  • 2 ek kristálycukor

  • 1 közepes tojás, enyhén felverve

  • 2 ek liszt

  • ½ tk instant kávé, 2 tk forró vízben feloldva

  • ½ körte (meghámozva, kimagozva, feldarabolva)

  • ½ tk porcukor

A díszítéshez:

  • 1 ek tejcsokis szórócukor

  • piros cukormáz (írótoll)

  • 8 zöld M&M

  • 2 édesgyökér rúd (liquorice twist)

  • 24 mini pillecukor

Elkészítés:

  1. Tedd a vajat és az étcsokit egy hőálló tálba, majd mikrózd 45–60 másodpercig közepes fokozaton, amíg megolvad. Add hozzá a cukrot, a tojást, a lisztet és a kávét, és keverd össze, amíg épphogy egynemű lesz.
  2. Vajazz ki egy kb. 300 ml-es, egyenes falú mikrózható bögrét, és tedd az aljára a felkockázott körtét. Öntsd rá a tésztát, majd mikrózd magas fokozaton 2 percig, amíg a süti megemelkedik. Hagyd 10 másodpercig pihenni, majd borítsd ki a bögréből, és hűtsd 10 percig.
  3. Szórd meg tejcsokis szórócukorral. Egy kis késsel fúrj lyukakat a szemeknek, nyomj egy kevés piros cukormázat két zöld M&M-re, majd illeszd őket a lyukakba. A pupillákat is a cukormázzal rajzold meg.
  4. A „csavarokat” a fej két oldalára félbevágott medvecukorból (vagy édesgyökér rudacskából) készítsd: szúrd őket a süti oldalába. Fogaknak ragassz 6 mini pillecukrot egymás mellé piros cukormázzal, majd rajzolj köré szájat és varratokat is – így kapod meg a tökéletesen rémes Frankensteint!
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
120 perc
Levesek