Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Segítségül összeállítottunk egy listát négy fontos tárolóeszközről, amelyek segítik az élelmiszerpazarlás elleni harc újoncait abban, hogy frissen tartsák az ételeket, pénzt spóroljanak, és megelőzzék az élelmiszerpazarlást:
1. Szilikonos zacskók
Ha alternatívát keresel a zárható műanyag zacskókra, használd az ugyanolyan jó minőségű, újrahasznosítható szilikonos zacskókat, amelyek kevésbé terhelik a környezetet. Vékonyak és kompaktak, elférnek a hűtőszekrényed zegzugaiban, és többféle kiszerelésben kaphatók, például kétliteres vagy zsebnagyságú méretben.
2. Méhviaszos csomagolóanyag
Ha méhviasszal itatjuk át a pamutlapokat, megkapjuk a műanyag fóliák rugalmas és biológiailag lebomló alternatíváját. A méhviaszos csomagolóanyagok különböző méretekben kaphatók, ráadásul számos klassz minta közül választhatsz. Könnyen felveszik a tálak, üvegek és száraz élelmiszerek formáját, és hideg vízben gyorsan tisztíthatók.
3. Szilikonfedelek
Ha olyan légmentes tárolásra vágysz, amivel napokig frissen tarthatod az élelmiszereket, használj szilikonfedeleket! Rugalmas kialakításuknak köszönhetően ráhúzhatók a konyhádban lévő ételtartókra, az edényektől egészen a sütőformákig. Mosogatógéppel, sütővel és mikrohullámú sütővel is kompatibilisek.
4.Szilikonos élelmiszerfedelek
Ha a receptedhez csak fél citromot kell felhasználnod, a szilikonos élelmiszerfedelek jelentik majd a megoldást. A színes fedelek szorosan rátapadnak a félbe vágott almára vagy hagymára, így többé nem kell veszni hagynod ezeket a hozzávalókat.