Tippek és tanácsok Négy tipp az élelmiszerek környezetbarát tárolására

Segítségül összeállítottunk egy listát négy fontos tárolóeszközről, amelyek segítik az élelmiszerpazarlás elleni harc újoncait abban, hogy frissen tartsák az ételeket, pénzt spóroljanak, és megelőzzék az élelmiszerpazarlást:

1. Szilikonos zacskók

Ha alternatívát keresel a zárható műanyag zacskókra, használd az ugyanolyan jó minőségű, újrahasznosítható szilikonos zacskókat, amelyek kevésbé terhelik a környezetet. Vékonyak és kompaktak, elférnek a hűtőszekrényed zegzugaiban, és többféle kiszerelésben kaphatók, például kétliteres vagy zsebnagyságú méretben.

2. Méhviaszos csomagolóanyag

Ha méhviasszal itatjuk át a pamutlapokat, megkapjuk a műanyag fóliák rugalmas és biológiailag lebomló alternatíváját. A méhviaszos csomagolóanyagok különböző méretekben kaphatók, ráadásul számos klassz minta közül választhatsz. Könnyen felveszik a tálak, üvegek és száraz élelmiszerek formáját, és hideg vízben gyorsan tisztíthatók.

3. Szilikonfedelek

Ha olyan légmentes tárolásra vágysz, amivel napokig frissen tarthatod az élelmiszereket, használj szilikonfedeleket! Rugalmas kialakításuknak köszönhetően ráhúzhatók a konyhádban lévő ételtartókra, az edényektől egészen a sütőformákig. Mosogatógéppel, sütővel és mikrohullámú sütővel is kompatibilisek.

4.Szilikonos élelmiszerfedelek

Ha a receptedhez csak fél citromot kell felhasználnod, a szilikonos élelmiszerfedelek jelentik majd a megoldást. A színes fedelek szorosan rátapadnak a félbe vágott almára vagy hagymára, így többé nem kell veszni hagynod ezeket a hozzávalókat.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása