Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ha szeretné élvezni a mandula egészségre gyakorolt jótékony hatásait, napi 10 - 60 g mennyiségben érdemes fogyasztania. Már naponta néhány darab mandula képes megbirkózni a magas koleszterinnel, gyomorégéssel, cukorbetegséggel vagy látási problémákkal.
Számos tápanyag forrása és segít az egészséges emberi agy fejlődésében. Két fontos tápanyagot tartalmaz az agyunk számára: a riboflavint és az L-karnitint, amelyek növelik az agyi aktivitást és új idegpályákat hoznak létre, csökkentve az Alzheimer-kór esélyét. Emellett minden csonthéjas sok rostot és egészséges zsírt is tartalmaz.
A legjobb minőségű az olasz és a spanyol mandula. Fontos, hogy ne felejtsük el beázni őket étkezés előtt, hiszen így nem csak emészthetőbbé válnak, hanem a testünk jobban felszívja a benne rejlő vitaminokat és tápanyagokat. Amikor meglágyulnak, megváltozik a szerkezük is, így az idősebb családtagok is bátran fogyaszthatják. A kisgyerekek számára már napi három szem mandula elegendő.
A mandulatej az egyik legnépszerűbb növényi tej. Vásárláskor figyelmesen olvassa el a címkéjüket, és ügyeljen a tartalmukra, összetételükre, mivel sajnos sok mandulatej kevés mandulát és sok hozzáadott cukrot tartalmaz. A legjobb, ha a mandulatejet otthon készíti el, ez egy egyszerű és egészséges megoldás lehet.
Szeretne valami egyedit készíteni mandulából? Érdemes kipróbálni a mandulavajat, amiben az a legjobb, hogy csak mandula és egy jó turmixgép kell hozzá. Mivel a mandula tartalmaz némi olajat, ha kellő ideig mixeljük a robotgép segítségével, egy krémes-vajas állagú masszát kapunk majd.
A mandulából egyébként egyszerű és gyors desszertet is készíthet, csak négy olyan összetevőre van szüksége, amelyeket akár otthon is jó eséllyel megtalálhat: mandula, porcukor, tojásfehérje és kakaó.
Ez a mandulás-áfonyás könnyű csirke saláta jó alternatíva, ha a húslevesből megmaradó csirkehúst szeretnénk újrahasznosítani valahogy. Nem csak finom, gusztusos is!
1 csésze mandulapehely
3 csésze főtt csirke
1 csésze szárított áfonya
3 darab zeller
1 mogyoróhagyma
1 csésze natúr joghurtot
1 evőkanál paprika
Hagyja állni a hűtőben és tálalja hidegen, zöld salátalevelekkel.