Tippek és tanácsok Mandula – agyserkentő gyerekeknek és felnőtteknek

Ha szeretné élvezni a mandula egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásait, napi 10 - 60 g mennyiségben érdemes fogyasztania. Már naponta néhány darab mandula képes megbirkózni a magas koleszterinnel, gyomorégéssel, cukorbetegséggel vagy látási problémákkal.

Számos tápanyag forrása és segít az egészséges emberi agy fejlődésében. Két fontos tápanyagot tartalmaz az agyunk számára: a riboflavint és az L-karnitint, amelyek növelik az agyi aktivitást és új idegpályákat hoznak létre, csökkentve az Alzheimer-kór esélyét. Emellett minden csonthéjas sok rostot és egészséges zsírt is tartalmaz.

Beáztatva még jobb

A legjobb minőségű az olasz és a spanyol mandula. Fontos, hogy ne felejtsük el beázni őket étkezés előtt, hiszen így nem csak emészthetőbbé válnak, hanem a testünk jobban felszívja a benne rejlő vitaminokat és tápanyagokat. Amikor meglágyulnak, megváltozik a szerkezük is, így az idősebb családtagok is bátran fogyaszthatják. A kisgyerekek számára már napi három szem mandula elegendő.

Mandulatej, -vaj, sütemények

A mandulatej az egyik legnépszerűbb növényi tej. Vásárláskor figyelmesen olvassa el a címkéjüket, és ügyeljen a tartalmukra, összetételükre, mivel sajnos sok mandulatej kevés mandulát és sok hozzáadott cukrot tartalmaz. A legjobb, ha a mandulatejet otthon készíti el, ez egy egyszerű és egészséges megoldás lehet.

Szeretne valami egyedit készíteni mandulából? Érdemes kipróbálni a mandulavajat, amiben az a legjobb, hogy csak mandula és egy jó turmixgép kell hozzá. Mivel a mandula tartalmaz némi olajat, ha kellő ideig mixeljük a robotgép segítségével, egy krémes-vajas állagú masszát kapunk majd.

A mandulából egyébként egyszerű és gyors desszertet is készíthet, csak négy olyan összetevőre van szüksége, amelyeket akár otthon is jó eséllyel megtalálhat: mandula, porcukor, tojásfehérje és kakaó.

Mandula – agyserkentő gyerekeknek és felnőtteknek

Csirkés saláta mandulával

Ez a mandulás-áfonyás könnyű csirke saláta jó alternatíva, ha a húslevesből megmaradó csirkehúst szeretnénk újrahasznosítani valahogy. Nem csak finom, gusztusos is!

Hozzávalók:

1 csésze mandulapehely

3 csésze főtt csirke

1 csésze szárított áfonya

3 darab zeller

1 mogyoróhagyma

1 csésze natúr joghurtot

1 evőkanál paprika

citromlé

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütőt 170 fokra. Egy mély tepsibe szórjunk egy rétegmandulát és csak néhány percig süsse, amíg enyhén barnává válnak.
  2. A pirítás után vegye ki és hagyja kihűlni.
  3. Egy tálban keverje össze a szeletelt főtt csirkét, szárított áfonyát, apróra vágott mogyoróhagymát, az apróra vágott zellerszárat, a joghurtot, a citromlevet és a fűszereket. Adja hozzá a lehűtött mandulát és keverje össze.

Hagyja állni a hűtőben és tálalja hidegen, zöld salátalevelekkel.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása